1. Najprej iskreno ─Źestitamo ob sre─Źnem rojstvu drugega otroka! Mlekse lahko zau┼żijete takoj po porodu, ko ob─Źutite prve znake lakote. V kolikor ste prejele carski rez pa takoj, ko Vam porodni┼íni─Źno osebje preda dovoljenje za u┼żivanje trde hrane.
  2. KOLIKO: Za najbolj┼íi u─Źinek pojejte celoten S paket ┼íe isti dan.
  3. DO KDAJ: Dokler Mleksov ne zmanjka oziroma dokler ne pride do navala mleka. V kolikor pri prej┼ínji izku┼ínji ni pri┼ílo do navala mleka ali niste vzpostavili polnega dojenja prosim glejte navodila za PRVORODKE od vklju─Źno -NAVAL MLEKA? naprej.
  4. SLABA VEST: Je najve─Źji ubijalec pri vzpostavitvi polnega dojenja pri drugem otroku.
  5. KAKO UNI─îIMO SLABO VEST: Odpovemo se ji. Ko pride prvorojenec na obisk, ga iskreno objamemo, stisnemo k sebi in mu izjo─Źemo na glas svojo bole─Źino in strahove. Mu povemo, da ga imamo neskon─Źno radi in da se bo ljubezen v na┼íi dru┼żini ┼íe mno┼żila.
  6. KAKO POSTOPAMO DOMA: Starej┼íega otroka veliko hvalimo, kako lepo in sr─Źno se obna┼ía do mlaj┼íega, kako ga je lepo sprejel, kako je pozoren in skrben. Ne spra┼íujemo, ─Źe bi ga rad previl, ali preoblekel ali kaj takega, raje po─Źakamo, da to ┼żeljo izrazi sam. Od njega zahtevamo zgolj to, da se zaveda, da smo zelo veseli za njegov trud in spoprijemanje z novim polo┼żajem. Vse kar nam bo ob tak┼ínem postopanju dodatno navrgel, naj nam bo dokaz pravilnega delovanja.
  7. KAKO POSKRBIMO ZA VEZ S STAREJ┼áIM: 5-10 minut dnevno namenimo 100% pozornost starej┼íemu. Novorojen─Źka naj nekdo pazi ali pelje z vozi─Źkom, mi pa smo popolnoma njegovi. Ker bomo to po─Źeli vsak dan, se bo na┼ía vez okrepila.
  8. KAKO ZAGOTOVIMO DOVOLJ MLEKA: Problem se ponavadi pojavi kasneje, pri kak┼ínih dveh mesecih, ko se vpeljemo v rutino in za─Źnemo mame ponovno skrbeti za gospodijstvo, za vse ostale nepotrebne stvari, pozabimo pa nase, na po─Źitek, na dovolj hrane in na redno pristavljanje otroka. Torej, ko dobimo ob─Źutek, da je otrok jokav, da nima dovolj, si ┼íe isti dan organiziramo varstvo za ve─Źjega in gnezdimo z manj┼íim. Pripravimo si obroke v bli┼żino postelje, kav─Źa, veliko vode, teko─Źine in cel dan le┼żimo in dojimo. Po potrebi ponovimo.