1. Najprej iskreno čestitamo ob srečnem rojstvu drugega otroka! Mlekse lahko zaužijete takoj po porodu, ko občutite prve znake lakote. V kolikor ste prejele carski rez pa takoj, ko Vam porodnišnično osebje preda dovoljenje za uživanje trde hrane.
  2. KOLIKO: Za najboljši učinek pojejte celoten S paket še isti dan.
  3. DO KDAJ: Dokler Mleksov ne zmanjka oziroma dokler ne pride do navala mleka. V kolikor pri prejšnji izkušnji ni prišlo do navala mleka ali niste vzpostavili polnega dojenja prosim glejte navodila za PRVORODKE od vključno -NAVAL MLEKA? naprej.
  4. SLABA VEST: Je največji ubijalec pri vzpostavitvi polnega dojenja pri drugem otroku.
  5. KAKO UNIČIMO SLABO VEST: Odpovemo se ji. Ko pride prvorojenec na obisk, ga iskreno objamemo, stisnemo k sebi in mu izjočemo na glas svojo bolečino in strahove. Mu povemo, da ga imamo neskončno radi in da se bo ljubezen v naši družini še množila.
  6. KAKO POSTOPAMO DOMA: Starejšega otroka veliko hvalimo, kako lepo in srčno se obnaša do mlajšega, kako ga je lepo sprejel, kako je pozoren in skrben. Ne sprašujemo, če bi ga rad previl, ali preoblekel ali kaj takega, raje počakamo, da to željo izrazi sam. Od njega zahtevamo zgolj to, da se zaveda, da smo zelo veseli za njegov trud in spoprijemanje z novim položajem. Vse kar nam bo ob takšnem postopanju dodatno navrgel, naj nam bo dokaz pravilnega delovanja.
  7. KAKO POSKRBIMO ZA VEZ S STAREJŠIM: 5-10 minut dnevno namenimo 100% pozornost starejšemu. Novorojenčka naj nekdo pazi ali pelje z vozičkom, mi pa smo popolnoma njegovi. Ker bomo to počeli vsak dan, se bo naša vez okrepila.
  8. KAKO ZAGOTOVIMO DOVOLJ MLEKA: Problem se ponavadi pojavi kasneje, pri kakšnih dveh mesecih, ko se vpeljemo v rutino in začnemo mame ponovno skrbeti za gospodijstvo, za vse ostale nepotrebne stvari, pozabimo pa nase, na počitek, na dovolj hrane in na redno pristavljanje otroka. Torej, ko dobimo občutek, da je otrok jokav, da nima dovolj, si še isti dan organiziramo varstvo za večjega in gnezdimo z manjšim. Pripravimo si obroke v bližino postelje, kavča, veliko vode, tekočine in cel dan ležimo in dojimo. Po potrebi ponovimo.