Pravzaprav je čisto preprosto, kot pravijo vsi bogati.

Vzameš idejo, jo prebaviš najprej sam, potem s prvim prijateljem, drugim, tretjim in jo preoblikuješ v trgu želeni izdelek. Nato v ta izdelek zmečeš veliko tržnih raziskav, poizkusov prodora, prihranke, slabe dve leti živiš od prepečenca, sanj in upanja, hiraš v službi, ki jo imaš zgolj zato, da lahko plačaš prispevke ter vsak prosti trenutek živiš, dihaš in misliš na svoj izdelek. Potem ga predstaviš trgu in še vztrajaš na prepečencu vsaj dve leti, izgubiš stike s prijatelji, ker kavice niso stroškovno učinkovite, še delaš in delaš in vztrajaš in grabiš in guraš in stisneš zobe ter si nagrajen! Nagrajen z izdelkom, ki ti je po letih tvojega odrekanja končno začel vračati! Ampak hej, ne samo vračati-VRAČATI v zneskih, ki jih v tem trenutku ne zmoreš niti potrošiti.

Malo se sliši tole kot starševstvo kajne?

Vsak starš je v nekem trenutku tam, kjer se počuti, da je DAL VSE svojemu otroku, kar mu je lahko dal. V tem trenutku, v tem letu, mesecu, ni važno. In tako je prav, se gledamo in kimamo-seveda za otroke je potrebno to! Da mu nudimo vse, kar smo zmožni, da mu damo vsako sekundo 100% pozornosti, da stisnemo zobe, ko je težko, da jim ne damo vedet, da imamo finančne probleme, partnerske probleme, probleme v službi, z odnosi, ne, naš otrok je naš izdelek! In postal bo najboljši kar je lahko in na tržišču se ne bo soočal s takšnimi problemi kot mi, seveda ne, ker naš izdelek bo vrhunski! Čisto vse preglede, ocenjevanja, tekmovanja, udejstvovanja in neformalna izobraževanja bo opravil z odliko. In ker bo otrok samo najlepša plat medalje, potem zanj v bistvu ne bodo obstajali padci, kajne? No, morda doma, ampak v resnici, na tržišču, v odnosih pa ne, a ne? Če mu bom kot starš prihranila to, da trenutno nimam dovolj denarja za nakup novih hit čevljev in si bom raje sposodila denar od svoje mame, zato, da bo lahko šel jutri v šolo z njimi, potem mu bom v resnici pomagala, da si bo zgradil samozavest, kajne? Joj, bolje, da požrem prepir z možem, da slučajno otrok ne opazi, da so v zdravem odnosu vzponi in padci ter potrebni kompromisi? Ker samo tole še potrpim, samo tule še popustim, samo tole še stisnem in se mi bo vračalo v zneskih, ki jih ne bom zmogla niti potrošiti.

In zakaj je danes vsem nam tako pomembno obogateti? Imeti veliko denarja? Zato, ker edini problem, ki ga starši ne zmoremo skriti pred svojimi otroci je finančno področje. In ker smo zmožni na vseh drugih področjih kontrolirati stopnjo stresa, ki ga naš otrok doživlja-tu je nismo. Ker še sami ne zmoremo predelati stopnjo stresa, ki jo doživimo, ko nas v križišču izsili nekdo v najnovejšem BMW-ju. In zato želimo obvarovati otroka pred stresom v šoli, na treningih, v odnosih. Štirica, kaj, moj si zasluži samo petice! Ne igra v prvi postavi, hej trener, če želiš, da še trenira pri tebi, potem pač preuredi postavo! Kaj, oni sošolci te zafrkavajo, jah sej ni čudno, kakšne starše pa imajo.. Najdemo odgovor in rešitev za naš izdelek vedno in v vsaki situaciji. A jih s tem oropamo NAJVEČJEGA BOGASTVA NA SVETU-IZKUŠNJE.

DSC_3783.jpgSliko je posnela in uredila odlična Sanjas visuals (FB, IG) 4.8.2018 na Festivalu dojenja.

Similar Posts