Skoraj tako, kot da bi vpra┼íala kaj je bilo prej-koko┼í ali jajce? Torej kdo je tisti, ki za─Źne porod-jaz ali otrok? Imate kak┼íno idejo? Ker do zdaj sem se trinajsti─Ź odlo─Źila, da grem rodit, pa me nih─Źe ne uboga. Ne moje telo, ne otrok.

Ja kdaj ima┼í pa rok? 10.7. Aja, to pa potem ┼íe ne bo. Pa kako, ─Źe ─Źutim, da je. ┼Że zadnje 14 dni sem pripravljena. V miru in ti┼íini berem, odspim dopoldanski po─Źitek, moji kolki na vsakem koraku zaple┼íejo dodatno osmico val─Źka. To je to! Pa ┼íe ni. In si moram priznati, da bo, ko bo otrok pripravljen in ne jaz. Ter se zopet u─Źiti potrpe┼żljivosti.

Kako je ┼żivljenje ─Źudovito, a ne? Vse izku┼ínje ti zavije v prelep papir, seveda ne pozabi na ma┼íno na vrhu paketa in ti dostavi v naro─Źje. Na tebi pa je, ─Źe jih bo┼í odprl in sprejel ali se bo┼í raje sprenevedal, da niso namenjene tebi.

Potrpe┼żljivost je v zadnjih letih postala moja najve─Źja u─Źiteljica. Ne samo pri otroku, tudi v poslu, v vsakdanjem ┼żivljenju, v odnosih. Vedno ve─Źkrat se spomnim in se ustavim predno obsojam. Vedno ve─Źkrat globoko vdihnem in po─Źakam, da se sprosti tisti vozel v glavi. Vedno ve─Źkrat dam sebe na prvo mesto. Vedno ve─Źkrat i┼í─Źem mir in ti┼íino. In tam v resnici obstajam. In se ne primerjam in ne dvomim. Tam je temelj moje mo─Źi, samozavesti, resni─Źnosti.

Ker ─Źisto vsak izmed nas je edinstven. Poseben. Dragocen. Sam zase. Pa hkrati vreden ni─Ź. Prah. Minljiv. Za druge.

A je razumljivo napisano? Ali pa ─Źe poizkusim takole. Jaz sem, kar sem. In ti si, kar si. Jaz osmi┼íljam svoj obstoj in ti osmi┼ílja┼í svojega. Jaz lahko obstajam brez tebe in ti lahko obstaja┼í brez mene. Vse kar se mi dogaja je povezano z menoj, mojim do┼żivljanjem sveta. In v tem sem izredna. Posebna. Edinstvena in druga─Źna. Nih─Źe na tem svetu ne do┼żivlja sveta kot jaz. No, na trenutkih se najdem v preizku┼ínji prijateljice. Ali na drugem koncu svojega nasveta. In v tem trenutku je tvoj obstoj, trdno prepleten z mojim in obstajava. Se priznavava in potrjujeva. In v naslednjem potujeva naprej. Zopet sva minljiva drug za drugega. Nepomembna, ni─Źvredna. In sem zopet edinstvena. Sama zase. Zate pa preteklost. In obratno.

In seveda je tu sre─Źa in ljubezen! Naj ┼íteje vsak trenutek, ko se z nekom sre─Źate, mu namenite pozornost, naklonite vrednost dragulja, naj bo to samo ljubezen, ni─Ź slabe volje, ni─Ź obsojanj, samo iskrenost in sre─Źa. Naklonita si v tistem sre─Źanju vse dobro, kar premoreta. Dajta si veljavo, vrednost in pozornost. Potrpe┼żljivost in razumevanje. In potem pojdita mogo─Źnej┼ía naprej, vsak v svojo ni─Źvrednost. Mo─Źnej┼ía za ─Źudovit resni─Źen stik, ki naj potrjuje, da sta ─Źudovita.

Ker v resnici je to porod. Edinstven, dragocen in ─Źudovit. In hkrati ni─Źvreden. Tako hitro pozabljen. Za druge. Z ┼żensko pa ostane. Pravijo, da se rodi┼í ┼że v jaj─Źecih svoje babice. In celo ┼żivljenje prehodi┼í z njo in svojo mamo. In potem se rodi┼í. In ti rojeva┼í naprej.

Kak┼íno ┼żivljenje ┼żeli┼í, da prehodi tvoj otrok s teboj?

Morda pa bom jutri rodila. Je vseeno bli┼żje, ─Źe vsak dan re─Źem jutri kot pa 10.7.

Pa iskrena hvala vsem, ki me ┼że zadnje 14 dni poslu┼íate in mi priznavate, da ja, morda pa bo┼í res prej rodila. ─îeprav veste, da vem, da veste, da vem, da veste. Da bo, ko bo otrok pripravljen. In niti minutke prej.

DSC_0369Sicer slika iz planinskega tabora, planinske poroke leta 2016, pa zato ni─Ź manj pomembna. Zadnji temelj “prave” poroke 3 mesece kasneje.

Similar Posts