Ja, še enkrat, naporen vikend je bil.

Najprej fenomenalni zmenek, kjer sva se z možem prepustila razvajanju in moram vam povedati, da sem že skoraj pozabila, kako veliko se imava za pogovarjati, ko lahko pogovor teče prosto (brez vmesnih mami, ati, to rabim!). In itak super zmenku sledi super kratka noč. In otrok buden ob petih zjutraj. In ata, ki je šel pomagat bratu od sedmih do dveh. In počitek celotne družine od dveh do treh. In potem na rojstni dan. Žurkaaa. In moja genialna ideja, dejmo poizkusit šotorit!? Ja, ja, ja! Saj bomo pri stari mami in atu na travniku, če se pa kaj zalomi pa pač prespimo notri. Super? Super!

Em… A vete kakšno vreme je bilo v soboto zvečer? Tista nevihta s točo, kot da je sodni dan? Dvakrat, ko je zmanjkalo elektirke? Hudourniki prestopali bregove? No, v šotoru nismo spali. Smo prespali notri. A je bilo kaj boljše? Ne. Ne, ker sva bila mi2 (starša) ubita, ko majmuna, otroka v novem prostoru, z ubitima staršema pa tudi nista najboljše delovala. Ker problem je v tem, da ko si fizično utrujen in psihično izmozgan, delaš napake.

  1. napaka-prestavljaš blazino, ko je otrok na njej. Rezultat: kričeč otrok nadaljne pol ure, vsakič, ko želiš leči.
  2. napaka-nimaš svoje posteljnine. Rezultat: kričeč otrok, ki ne prepozna vonja svoje mame. Namig: slečeš in ustvariš dotik koža na kožo.
  3. napaka-skušaš uspavati crknjenega dvoletnika s posnetkom bagra. Opozorilo! Pozabil si na zlato pravilo utrujenega otroka-namesto, da se otrokove delujoče aplikacije skladno s stanjem »low battery« začno zapirati, se jih odpre 16 naenkrat. Rezultat: dvoletnik, ki do nadaljnega ne želi zaspati.
  4. napaka-začneš razglabljati s partnerjem, med dvema kričečima otrokoma, kdo je dal idejo za prespat? Rezultat: mož spi na kavču.

No, mož je res prespal na kavču, pa ne zato, ker bi prakticirala tiho mašo, ampak, ker je blazina tako noro neudobna, ko si star 29 let in imaš dva otroka. Sama sem stara 27 let, pa sem se tudi zbudila zlamana do amena. Čudno je dojiti na tistih valovih, vsakič, ko sem se želela prestaviti, je oba otroka razmetalo, kot da sta na razburkanem morju. Ok, zdaj, ko pišem, razmišljam, da se bi mogoče lahko prestavljala bolj nežno kot sem se?

V glavnem, do nadaljnega šotor odpade. Hec je v tem, da se mi brat ženi v soboto. Poroka bo piknik z možnostjo kampiranja. In itak, da sem si močno želela, šotoriti, prespati, uživati. Ampak hej, dva otroka? Še prvi ni dve leti star in jaz bi rada… Kaj? Žurala pozno v noč, se zbudila ob 11ih, ravno za govejo juhico? Pač no, go. Raje se bom ob primerni uri poslovila, odskakljala v domačo posteljo spat in prišla ob 7ih zjutraj na kavico =) Oni bodo še tako tam, kajne?

IMG_20190828_074924.jpg

Slika iz moje poroke 2016, brat Miha in jaz

Similar Posts