1.PORODNA ZGODBA
Po dveh letih in pol sva končno dočakala plusek na testu. Sama nosečnost potekala idealno,brez slabosti,veliko apetita in energije. Moja strast pa čokoladni krofi z vanilijevo kremo?..no in tako vse do 18.1.2018,ko je bil moj rok poroda. Tisti dan bi morala imeti popoldne pregled pri svoji ginekologinji,vendar ko sem ob 9ih vstala mi je odtekla voda. Kaj zdaj?! Kličem partnerja,ki je bil ravno v službi,predlaga mi da naj se grem pokazat. Ok, v akcijo poženem mojo mami. Pridemo do porodnišnice,pregledajo in potrdijo,da gre za plodovnico. Ker popadkov še ni me sprejmejo na oddelek. Tam pa čakanje in čakanje in čakanje. Moj fantek se je pač odločil,da bo že takrat po njegovo! Ob 21ih dobim antibiotik,ker je od odteka plodovnice minilo že veliko časa. No po tem pa so se začeli popadki. Čakam,da bo nevzdržno in res ob 22:30 grem proti porodni. Tam pa spet trajanje in trajanje,popadki grozni,odpiranje počasi. Noč se prevesi v jutro,jaz pa že skoraj na koncu moči zaradi popadkov. Ob 11:00 se začne akcija s potiskanjem…in kar traja in traja…so me privezali,ker sem se že vsa tresla,nato pa zastoj poroda!…zadnja možnost vakuum,če ne urgentno carski rez…v joku sem zastokala,da neeee vakuum (edina stvar,ki me je bila strah-sama sem rojena vakuumsko)…ampak na koncu vseeno pristala,samo da rešijo mene in mojega fantka…..pritisnem,sestra skoči na moj trebuh in moj Liam je končno prišel na ta svet..ob 12.44, težak 4010g in velik 54cm?

2.PORODNA ZGODBA
4.2.2020 (4dni čez rok) so me zjutraj spet zbudili popadki na 15min…si mislim nič resnega in ne bom hitela, pojedla sem zajtrk s sinkom, nato pa se lotila pospravljanja… Okrog 9ih pa popadki na 5-7min z močnimi bolečinami v križu…Kličem mami, da je prišla po sina,med tem pa sem se stuširala in počasi uredila. Mož me je peljal v porodnišnico (nisem hotela iti, tako da so se vsi kregali name, da naj neham da ne bo kakšnega zapleta kje).
No na poti, v največjem nalivu, sva imela še kontrolo vinjet, ko sva prišla v porodnišnico pa popadki na 2min.
Direkt v porodno, sledil je pregled, in spet odprta samo 2cm? prosila sem za klistir, ker sem nekje prebrala da se vse bolj sprosti in se hitreje odpiraš…. No in res? po klistirju je sledilo še nekaj popadkov (močnih za znoreeeet), vmesvmes mi je odtekla voda in potem je nahitro ob 13.24 prišla na svet moja princeska Zoja, težka 3970g in 52cm?

3.PORODNA ZGODBA
Naš nenačrtovani otroček?..plusek nas je presenetil,ko je hčerkica imela komaj 8mesecev..tekle so solze,solze sreče in strahu obenem,spraševala sem se kako mi bo uspelo s tremi malimi otročki..po pogovoru z možem sva si rekla,da zgleda da tako že mora biti in tako je trajalo čakanje na našo tretji pikico?tokrat sem se odločila,da ne vprašam za spol,ampak se prepustim presenetiti..nosečnost je potekala ok,malo slabokrvnosti in zatekanje ampak vse super…prišel je 21.6.2021, kot vedno lažni popadki,se ne pustim motit,stuširam otroka in jih spravim spat, povečerjam in se vležem pred tv..takrat pa špikanje v hrbtu, kot neki priblisk pomislim da mogoče je to to (bila sem 4dni pred rokom)..ampak ne bom hitela…pa sem,samo ne z odhodom v porodnišnico ampak sem hitro začela z likanjem,ki sem ga imela v planu naslednji dan, uredila oblačila za otroke za v vrtec,pripravila do konca torbo za v porodnišnico,si umila,posušila in zlikala lase,se uležem in nasnamem aplikacijo za popadke..prvi 6min,drugi 4min, vsak naslednji 2min…kličem moža naj pride domov iz službe (je šel ravno v nočno),da izgleda da se nekaj dogaja..kliče še mami naj pride čuvat otroka,ki sta spala…no ob 23:30 midva na poti v porodnišnico,vmes še pregovarjanja glede imena…ja žal nam ni v 9mesecih uspelo?..23.54 sprejem,direktno v porodno,sledi testiranje za kovid, vmes se z možem dopisujem po mobitelu glede imena, ja še vedno nisva bila na isti valovni??..no potem pa se je mimogrede ob 1:54 rodila naša druga princeska Brina? težka 3610g in velika 50cm (in mož presrečen,ker je obveljal njegov predlog imena).

Similar Posts