Kdaj si nazadnje pobo┼żala svoj trebuh z ne┼żnostjo in hvale┼żnostjo, ker se je daroval v ┼íirino in dol┼żino za tvojega otroka? Kdaj si nazadnje pobo┼żala svoje roke, ki so ti vedno na razpolago, da lahko nosi┼í, previja┼í in ljubkuje┼í svojega otroka? Kdaj si ne┼żno pogladila svoje noge, kolena, ki so tako trdna, ko je potrebno in hkrati mehka kot voda, ko te otrok ne┼żno v o─Źi pogleda? Kdaj si se nazadnje zahvalila svojim prsim, ki so bile otrokovo najmehkej┼íe vzglavje za spanje in crkljanje? Kdaj si se nazadnje pobo┼żala po licu in se iskreno nasmehnila, kot svojemu otroku ┼że tolikokrat?

Kako lahko tako hitro pozabimo na svojo vrednost? Drage Mame, neprecenljive smo. ─îarodejke. Darovalke ┼żivljenja.

Kako lahko tako hitro pozabimo na vrednost na┼íega telesa? Telo, v katerem se je razvilo bitje. Zdrav, sre─Źen, vesel otrok. ─îudovit in neprecenljiv.

Kako lahko cenimo otroke, a nase pozabljamo?

Zanimivo izku┼ínjo sem do┼żivela na obisku pri teti. Razlagala mi je o novi vadbi, ki jo sama vodi. Me┼íanica ┼żenske joge in body groov-a. Pa debatirava in pravim, daj greva eno rundo, poka┼żi mi prosim, nau─Źi me. In sva ┼íli. Ustvarila je zelo intimno vzdu┼íje, ne┼żne lu─Źi, sve─Źke. S pomo─Źjo dotikov, sva aktivirali najino ┼żensko energijo, sprostili ─Źakre, zbudili organe in hormone. Se raztegnili, predihali in ┼íe zaplesali.

In po vadbi, razmi┼íljam o tem. ┼áe dobro, da je ustvarila intimno vzdu┼íje. Pa se imam za odprto ┼żensko. Ampak, ko sem se dotikala, mi ni bilo prijetno. Nisem se po─Źutila spro┼í─Źeno ob masiranju svojih prsi. Nisem se po─Źutila spro┼í─Źeno ob kro┼żenju z boki. Ni mi bilo prijetno ob bo┼żanju trebuha.

Sprva.

In sem sledila toku svojih misli. Zakaj se tako po─Źutim? Zakaj verjamem, da je dotik lahko zgolj in samo posledica ali za─Źetek ljubljenja? Zakaj se me dotika lahko samo drug in ne sama? Zakaj mora biti dotik samo seksualen? Zakaj ne bo┼żam svojega telesa? Zakaj se mu z dotiki ne zahvaljujem za vsak trenutek, ki ga je pre┼żivelo z mano? Za vsak korak, poskok, za vsako nose─Źnost in sre─Źen porod, za vsak dvig otroka, za vsak objem mo┼ża, za vsak neustavljiv krohot? Sem res tako malo vredna, ker nisem dovolj ÔÇŽ.?

S ─Źim si dokon─Źala zgornji stavek?

Torej, drage moje Mame, pozivam NAS-bo┼żajmo se! Bodimo ne┼żne do sebe, svojih bokov, trebuha, prsi, riti, nog. Super smo, to─Źno tak┼íne kot smo. ─îudovite in vredne dotikov.

┼áe enkrat-me smo tiste, ki smo bile blagoslovljene z izku┼ínjo nose─Źnosti. Me smo tiste, ki smo rodile ┼żivljenje iz na┼íega telesa. ─îe lahko otroke ljubimo iskreno in brezpogojno, zakaj nebi zmogle tako ljubiti tudi sebe?

Similar Posts