Zdravo!
Oprosti, da sem ignorirala tvoja sporo─Źila. Jaz sem bila globoko v sebi tak ne vem kak bi ti opisala.. Prazna? Vsega mi je bilo preve─Ź. Tolko kolegov in ljudi nasploh so mi polnili glavo z informacijami kak kaj z dojen─Źkom, nasveti da te glava boli. Jaz sem bila tak mentalno na koncu da sem se bala z malim bit sama doma. Jaz sem se bala tega malega bitja ki ne more hoidt in ne govori. Si zamisli┼í to? ─îe sem bila v depresiji? Verjetno. Nisem hodila k psihologu. Ker sem misla da si lahko sama pomagam. Pa si nekako nisem mogla.
In najve─Źje razo─Źaranje je bilo to da sem sama sebe razo─Źarala ker sem si zadala cilj da bom dojila. In da sem na koncu vrgla pu┼íko v koruzo me je zbilo. Bilo me je sram sploh nekomu re─Źt da ne dojim ker te ljudje ─Źudno gledajo ─Źe ne. Utrujena sem bila nonstop, brez spanca ker kot sem ti povedla da je moj mogel it delat in da sem bla sama od dopoldneva do ve─Źera. Mama je pri┼íla tu in tam. En teden sta bila ta┼í─Źa pa tast na obisku. Verjemi najraje bi ju nekam poslala. Ta┼í─Źa itak najbolj pametna na svetu. No in pred 3 tedni se je zgodilo to─Źno to kar nih─Źe no─Źe da se ti zgodi. Jaz tak utrujena in sem ga pono─Źi imela pri sebi in sem zaspala. Tak globoko da mi je mali iz rok na tla pal. Jaz sem mislala da bom v tistem trenutku umrla!! Valda da smo takoj ┼íli v otro┼íko kliniko in sma mogla bit 2 dni tam. Tega nisem nikomur povedla ker me je preve─Ź sram! Hvalabogu ni bilo ni─Ź kriti─Źnega. ┼áe zdaj sli┼íim tisti padec in njegov jok v glavi. Grozno. Ampak od takrat dalje sem se odlo─Źila da grema ─Źisto na fla┼ío da se mali dobro naje in ata si je vzel 3 tedne dopust pa mama 2 tak da so mu lahko tudi oni dajali fla┼ío in jaz sem se lahko spo─Źila.
No, zdaj je ┼że 2 meseca star in kon─Źno mi bolj┼íe spi pono─Źi in ja imamo se fajn. Ni me strah bit z njim sama, upam si ve─Ź v glavnem ja bolj┼íe nam gre. Nisi pritiskala na mene, vem da si me hotla podpret. Ampak verjetno sama nisem bila dovolj mo─Źna! Jaz sem si to vse druga─Źe predstavljala z otrokom. Pa─Ź prvi─Ź postane┼í star┼í kaj sploh ve┼í kako in kaj. Hvala za vse nasvete in sporo─Źila! Vedno si mi pisala in me nisi nikoli pozabila.
Ja, hvalabogu je ┼ílo brez tablet! Da bi ┼íe mogla jemat neke tablete pol bi se mi ┼íe bolj vtrgalo. No moja ta┼í─Źa je bila mnenja da bi si mogla poiskat profesionalno pomo─Ź, pol ve┼í.. V glavnem jaz toliko emocij in ─Źustev nisem ┼íe nikoli v ┼żivljenju ob─Źutila/do┼żivela. ─îe bi mi to nekdo pred letom ali dvem rekel da bo tak bi rekla da je zme┼ían. Sem pa bila tako dale─Ź, da sem sama sebe tako nizko spu┼í─Źala oziroma moje misli so ┼íle v tako negativo.. Da nisem jaz dobra mama, da nimam pojma da malemu ne gre dobro z mano. Da mu samo ┼íkodujem… Ne vem, sem ti pravila, ko sem pri┼íla iz bolnice domov, da sem imela v glavi cel scenarij da bom malega na┼íla mrtvega v postelji ker sem imela ob─Źutek da tega ne bom zmogla? Ja, grozno se sli┼íi! Ampak to je bilo na za─Źetku res kaooos ─Źustev. Eno je bila tista resnica v meni, drugo pa kaj sem kazala drugim navzven. Dobesedno sem preigrala to resnico in se delala da je vse v redu. Grozno. Direkt solzne o─Źi dobim ko pomislim na vse to na za─Źetek…
Pravijo, da ko rodi┼í pa ko ima┼í novorojen─Źka doma da je to ljubezen oh in sploh.. Za mene je bil prvi mesec no─Źna mora.. Potem pa se je po─Źasi za─Źelo izbolj┼íevat in zdaj ljubim tega malega ─Źlove─Źka in si ne bi mogla predstavljat ┼żivljenja brez njega.
Ja, v glavenm sem ti svojo du┼ío izpisala, mogo─Źe ti bi mogla ┼że prej to napsiat. Je zelo terapevtsko ko da┼í vse to ven. Sem pa druga─Źe nekatere stvari povedala tudi svojim star┼íem in smo se vsi jokali, moj ata tudi full ker so se pa─Ź tudi bali zame za moje zdravje. Ampak so mi res pomagali in smo skupaj pri┼íli ven iz tega.
Ja, res je, vsako ve─Źer ko grem spat prosim Boga, da mi ga ─Źuva. Druga─Źe pa mislim, da ┼íe bo malo trajalo da si to vse odpustim. Ampak glavno je, da mu ponudim vso ljubezen, ki jo premorem. Drugo vse je nepomebno.

D.

Similar Posts