Moj porod je bil spro┼żen in pred─Źasen, saj se je otro─Źku mudilo na svet. Ker je bil malce suh okrog bokov so v porodni┼ínici na drugem pregledu rekli, da bo porod spro┼żen, da pridem 6.11.2020 na sprejem, saj tak┼ínih, ki so bolj “suhci” ne ┼żelijo zaradi otrokovega zdravja zadr┼żati do roka v trebu┼í─Źku mame, poleg tega pa sem bila ┼íe odprta ┼że 2cm, tako, da sem se prakti─Źno ─Źez no─Ź odprla ┼íe 2cm.
Tako sem 6.11.2020 pri┼íla prestra┼íena in ┼żiv─Źna v sprejemno v porodni┼ínico Ljubljana in ─Źakala, ─Źakala in ─Źakala, pri┼íla sem na vrsto za CTG, ki ni kazal ┼íe posebnosti, potem pa le pri┼íla na vrsto za testiranje za Covid-19, saj sta v porodni┼ínici Ljubljana dva oddelka porodnic, za pozitivne na Covid-19 in za negativne na Covid-19. Bila sem negativna, kljub temu, da sem bila trdno prepri─Źana, da sem negativna, me je preplavil strah, kaj pa ─Źe sem oku┼żena…ampak hvala bogu, nisem bila, tako se je moja pot na oddelek za─Źela. Hudih popadkov nisem ┼íe imela… veliko sem hodila na strani┼í─Źe ┼że v ─Źakalnici, nato pa na oddelku non-stop, no vsaj tako se mi je zdelo. Bila sem na oddelku D, kjer sem ─Źakala na spro┼żenje poroda, ker je bila v porodnih sobah gne─Źa. Na oddelku sem se hitro udoma─Źila in spoprijateljila, skoraj sem pozabila, da sem pri┼íla rodit. Pa vseeno se je bli┼żalo rojstvo sin─Źka, z doma─Źimi sem bila non-stop v kontaktu, prepljavljali so me neznani ob─Źutki in vzhi─Źenje ob enem. Na oddelku so mi obljubili ┼íe en CTG pred porodom, zato sem 2x opomnila sestre, pa je rekla bo ko pride druga izmena, okrog 16h, morda malo ─Źez je pri┼íla starej┼ía gospa in zaklicala ┼Żibert, jaz pa ja, tukaj…priklopila me je na CTG, malo popadkov je bilo opaziti, zato sem se naprej ─Źakala na oddelku, med tem sem za─Źela rahlo krvaveti, se naprej sem ─Źakala, stiskala noge skupaj in jedla, ker nisem vedela kdaj bom ┼íla rodit. Nato pa ob 22.40h pride prijazna gospa do mene, no a bi rada rodila danes? In jaz seveda, bi, bi.. Me pogleda spodaj in re─Źe, odprti ste ┼że 6cm, poklice v porodno, ─Źe se je kaj umirilo, in se je, hvala bogu, za─Źelo se bo, AKCIJA! Juhu, kon─Źno, konec teh muk.. Od┼íla sem z oddelka. Ker je bilo ┼íe dovolj ─Źasa in ker mi voda ┼íe ni odtekla mi je prijazna gospodi─Źna naredila klistir, malce ne prijetno, pa vseeno sem se odlo─Źila zanj, ko sem se “spucala” sem od┼íla se pod tu┼í in v porodno, tam pa se je za─Źelo stopnjevati, popadki so bili vse mo─Źnej┼íi, noro. Zvijala sem se po postelji, sestra je pri┼íla do mene kak┼íno protibole─Źinsko sredstvo si ┼żelim, moja ┼żelja je bila, da rodim naravno, kar na koncu tudi sem, vseeno pa so mi pripravili kanal─Źek v roki za infuzijo.
Na par minut so me hodili gledat, kako napredujem, jaz ob zvokih iz drugih porodnih sob – D R E T J E, kot iz filmov! Groza me preplavila, kaj mi je tega treba…. ─îez ─Źas je pri┼íla babica, ki je vodila moj porod in porodni─Źarka Sanja, ki je bila zelo prijazna in pazila name, me povpra┼íala kako sem. Nato je babica pogledala, kako mi gre in ─Źez nekaj trenutkov (no vsaj tako se mi je zdelo) se je za─Źelo, takrat pa porodni─Źarka Sanja re─Źe, kar pokli─Źi partnerja, in sem prosila njo, da ga pokli─Źe. Pridrvel je, in se malo sem pritisnila in je na svet pri┼íel najin zaklad 7.11.2020 ob 2.17, velik 49cm in te┼żak 3010g. Porod je trajal cca 4ure, sem zadovoljna in presre─Źna, da so bile tako zlate delavke porodni┼ínice Ljubljana ob meni, velik poklon vsem. Ni─Ź nebi spreminjala, se pa lahko po┼íalim, da bi vsak dan ┼íla rodit, ─Źe bi bil tako lep vsak porod­čĄşÔŁĄTakoj, ko je mali prijokal na svet sem ga pristavila, sesal je tako mo─Źno, da nisem mogla verjeti. Prvo mleko je steklo lepo, pila sem ogromno, jedla zdravo, s seboj sem imela laktacijske kekse, jih tudi malo podelila s sosedama v sobi, tako da huj┼íih te┼żav ni bilo, mali je bil zaspan─Źek, tako, da sem ga pristavljala na 3 ure, na levi dojki imam vdrto bradavico, tako, da je bil obvezen pripomo─Źek nastavek. Jokal ni veliko, samo 1x pono─Źi je jokal grozno, tako, da sem par solz poto─Źila se jaz, ker kot nova mama nisem vedela, kaj narediti, pristavila sem ga, pa ni pomagalo, nato pa je mirno zaspal na meni, tako sva spala do jutra, zgleda je potreboval mojo bli┼żino, toplino in ljubezen mame. Naslednje jutro sem pokazala veliko zanimanje, da bi ┼íla ─Źim prej domov, tako, da sem ga cel dan sama umivala, previjala in obla─Źila…v tem noro u┼żivamÔŁĄ V porodni┼ínico sem pri┼íla precej ne pripravljena, saj sem ┼íe zelo mlada (25let), s seboj sem vzela le osnovne stvari (pozabila pa recimo modr─Źek za dojenje, spodnjo majico za dojenje, nastavke za dojenje, manj┼íe oblekice za dojen─Źka – imela sem samo 56┼ítevilko), druga─Źe pa bi novope─Źenim mamicam priporo─Źala, da se mamice na novo ┼żivljenjsko pot podajo ─Źim bolj spro┼í─Źeno, saj lahko zaupajo osebju izbrane porodni┼ínice in seveda sami sebi.
Pa seveda, da spakirajo kar sem pozabila jaz, saj sem imela pi┼żamo mokro od mleka in jo menjala 3x na dan­čĄş­čĄú #mlekskeksjezakonÔŁĄ

Similar Posts