Moj porod je bil sprožen in predčasen, saj se je otročku mudilo na svet. Ker je bil malce suh okrog bokov so v porodnišnici na drugem pregledu rekli, da bo porod sprožen, da pridem 6.11.2020 na sprejem, saj takšnih, ki so bolj “suhci” ne želijo zaradi otrokovega zdravja zadržati do roka v trebuščku mame, poleg tega pa sem bila še odprta že 2cm, tako, da sem se praktično čez noč odprla še 2cm.
Tako sem 6.11.2020 prišla prestrašena in živčna v sprejemno v porodnišnico Ljubljana in čakala, čakala in čakala, prišla sem na vrsto za CTG, ki ni kazal še posebnosti, potem pa le prišla na vrsto za testiranje za Covid-19, saj sta v porodnišnici Ljubljana dva oddelka porodnic, za pozitivne na Covid-19 in za negativne na Covid-19. Bila sem negativna, kljub temu, da sem bila trdno prepričana, da sem negativna, me je preplavil strah, kaj pa če sem okužena…ampak hvala bogu, nisem bila, tako se je moja pot na oddelek začela. Hudih popadkov nisem še imela… veliko sem hodila na stranišče že v čakalnici, nato pa na oddelku non-stop, no vsaj tako se mi je zdelo. Bila sem na oddelku D, kjer sem čakala na sproženje poroda, ker je bila v porodnih sobah gneča. Na oddelku sem se hitro udomačila in spoprijateljila, skoraj sem pozabila, da sem prišla rodit. Pa vseeno se je bližalo rojstvo sinčka, z domačimi sem bila non-stop v kontaktu, prepljavljali so me neznani občutki in vzhičenje ob enem. Na oddelku so mi obljubili še en CTG pred porodom, zato sem 2x opomnila sestre, pa je rekla bo ko pride druga izmena, okrog 16h, morda malo čez je prišla starejša gospa in zaklicala Žibert, jaz pa ja, tukaj…priklopila me je na CTG, malo popadkov je bilo opaziti, zato sem se naprej čakala na oddelku, med tem sem začela rahlo krvaveti, se naprej sem čakala, stiskala noge skupaj in jedla, ker nisem vedela kdaj bom šla rodit. Nato pa ob 22.40h pride prijazna gospa do mene, no a bi rada rodila danes? In jaz seveda, bi, bi.. Me pogleda spodaj in reče, odprti ste že 6cm, poklice v porodno, če se je kaj umirilo, in se je, hvala bogu, začelo se bo, AKCIJA! Juhu, končno, konec teh muk.. Odšla sem z oddelka. Ker je bilo še dovolj časa in ker mi voda še ni odtekla mi je prijazna gospodična naredila klistir, malce ne prijetno, pa vseeno sem se odločila zanj, ko sem se “spucala” sem odšla se pod tuš in v porodno, tam pa se je začelo stopnjevati, popadki so bili vse močnejši, noro. Zvijala sem se po postelji, sestra je prišla do mene kakšno protibolečinsko sredstvo si želim, moja želja je bila, da rodim naravno, kar na koncu tudi sem, vseeno pa so mi pripravili kanalček v roki za infuzijo.
Na par minut so me hodili gledat, kako napredujem, jaz ob zvokih iz drugih porodnih sob – D R E T J E, kot iz filmov! Groza me preplavila, kaj mi je tega treba…. Čez čas je prišla babica, ki je vodila moj porod in porodničarka Sanja, ki je bila zelo prijazna in pazila name, me povprašala kako sem. Nato je babica pogledala, kako mi gre in čez nekaj trenutkov (no vsaj tako se mi je zdelo) se je začelo, takrat pa porodničarka Sanja reče, kar pokliči partnerja, in sem prosila njo, da ga pokliče. Pridrvel je, in se malo sem pritisnila in je na svet prišel najin zaklad 7.11.2020 ob 2.17, velik 49cm in težak 3010g. Porod je trajal cca 4ure, sem zadovoljna in presrečna, da so bile tako zlate delavke porodnišnice Ljubljana ob meni, velik poklon vsem. Nič nebi spreminjala, se pa lahko pošalim, da bi vsak dan šla rodit, če bi bil tako lep vsak porod?❤Takoj, ko je mali prijokal na svet sem ga pristavila, sesal je tako močno, da nisem mogla verjeti. Prvo mleko je steklo lepo, pila sem ogromno, jedla zdravo, s seboj sem imela laktacijske kekse, jih tudi malo podelila s sosedama v sobi, tako da hujših težav ni bilo, mali je bil zaspanček, tako, da sem ga pristavljala na 3 ure, na levi dojki imam vdrto bradavico, tako, da je bil obvezen pripomoček nastavek. Jokal ni veliko, samo 1x ponoči je jokal grozno, tako, da sem par solz potočila se jaz, ker kot nova mama nisem vedela, kaj narediti, pristavila sem ga, pa ni pomagalo, nato pa je mirno zaspal na meni, tako sva spala do jutra, zgleda je potreboval mojo bližino, toplino in ljubezen mame. Naslednje jutro sem pokazala veliko zanimanje, da bi šla čim prej domov, tako, da sem ga cel dan sama umivala, previjala in oblačila…v tem noro uživam❤ V porodnišnico sem prišla precej ne pripravljena, saj sem še zelo mlada (25let), s seboj sem vzela le osnovne stvari (pozabila pa recimo modrček za dojenje, spodnjo majico za dojenje, nastavke za dojenje, manjše oblekice za dojenčka – imela sem samo 56številko), drugače pa bi novopečenim mamicam priporočala, da se mamice na novo življenjsko pot podajo čim bolj sproščeno, saj lahko zaupajo osebju izbrane porodnišnice in seveda sami sebi.
Pa seveda, da spakirajo kar sem pozabila jaz, saj sem imela pižamo mokro od mleka in jo menjala 3x na dan?? #mlekskeksjezakon❤

Similar Posts