1. Čudovite, pogumne mame, ki se kljub trenutnemu prehranjevanju z umetnim mlekom, borite za vzpostavitev polnega dojenja. Bravo in še enkrat bravo! Dve stvari bomo izpostavili. Kjer je volja, je pot. In najtežja, izpustite do sedaj naučene merice, grame, dokaze v merskih sistemih, da je dovolj pojedel in pridobil. Zdaj se bomo potopili v področje zaupanja in vere. Ker resnica pri dojenju je to, da nikjer zunaj sebe ne boste prejeli dokaza, da je mleka dovolj in da je otrok sit. To se zgodi samo, ko se popolnoma prepustite svojemu dojenčku in začnete zaupati v svoje telo. Dejstvo je, da je nastanek mleka čudež. In če verujete v čudeže, potem boste polno dojili.
  2. KAKO ZAČETI: Najprej je potrebno razdeliti zdajšnje obroke iz stekleničke v več majhnih delov. Na primer, če zdaj otrok dobi 90 ml naenkrat, razdelimo to na tri dele. Najprej otroku ponudimo dojko. Pomembno je pravilno pristavljanje (youtube: Pravilno pristavljanje – VEVA, spletna šola za starše, če nimate časa poglejte od 5:00 naprej, kjer Vam Urška Repnik poda najpomebnejše opazke) Ko se na dojki začne jeziti, mu ponudimo drugo. Ko se ujezi še na drugi, zopet ponudimo prvo. In ko se ujezi zopet na prvi, mu ponudimo še drugo. Nato ponudimo 30 ml umetnega mleka v steklenički. Ko to spije, ponovimo korake. Prva ziza, ko se ujezi tam, druga ziza, pa zopet prva in druga in nato 30 ml po steklenički. Če se vmes izjemno ujezi, uporabimo Special doctor hold for newborn babies (youtube: How to calm a crying baby – Dr. Robert Hamilton Demonstrates “The Hold”, če nimate časa poglejte pri 1:00 minuti). In potem zopet od začetka. Vem, sliši se izjemno naporno, ampak, sigurna sem, da boste še v istem dnevu opazile spremembe. Če drugačnega dokaza ne najdete, Vam povem, da bo otrok sigurno pojedel manj umetnega mleka. In to naj bo vsak dan znova Vaša odskočna deska; danes 30 ml manj, jutri 60 ml, pojutrišnjem pa že en obrok.
  3. – KAKO ZAGOTOVIMO NASTANEK MLEKA: Po zgornjem načinu boste izvajali dovolj pristavljanja in stimulacije dojk, da bo telo razumelo in ustvarilo vedno več mleka. Ležanje v postelji, crkljanje, stik koža na kožo, pristavljanje na dojko, dovolj hrane in vode, ki naj bo v bližini postelje, ne da vstajamo za vsak obrok. Naj Vam bo to delo v čast, naj preostanek sveta počaka za teh 14 dni. Ne boste zato slabše, če boste “samo ležale”. Strahovi o dokazovanju sposobnosti in uspešnosti materinstva naj izginejo. Več kot to, da nudite dojenčku svojo popolno pozornost in prisotnost ne morete narediti. In častnejšega opravila, kot je to, ni.

NAZAJ