Ker je danes polna luna, bo tole seme padlo na plodna tla. Moje mnenje je, da je največji problem današnjega časa to, da se pretvarjamo, da nimamo veze s posameznikom, ki krši moralna načela. Seveda bom postregla s primeri; logično!

 

Pri nas, v vasi, imamo obdobje sezonskih delavcev. To pomeni, da naši kmetje uvozijo za dva ali tri mesece pomoč iz »južnejših« držav. To je pisana nabirka, žensk, moških, mladostnikov, ki se sprehajajo od hmeljišča do hmeljišča. Ker je naš otrok svetel (in kolikor vem, je to pri njih zelo oboževano) se vsak obregne vanj in kolikor sem razumela, mi pravijo, da je lep kot mama! Hec, hec. V glavnem, vsak ga prijazno pozdravi, se mu nasmeje, poda roko. In pri vsej tej štoriji si vzamejo, ne bom lagala, skoraj polovico vaške ceste. Pa se zadnjič nadebudni slovenski mladenič pripelje in pohodi plin ter potrobi, kot bi želel reči: ajde gamat, spokajte se iz ceste, manjvredni ljudje. A me ne vidite, da se vozim z avtom? In se odpelje mimo. Pogledam v avto, poln je bil. Drugih nadebudnih mladeničev. In mislim, da se bo naš svet popravil, ko bodo drugi mladeniči samozavestno rekli vozniku: a dej stari, a se ti je treba tak obnašat? Sej so samo ljudje! Pa kaj no, če so ti malo časa vzeli, kot da se ti kam mudi. KOREKCIJA OBNAŠANJA NA MESTU DOGODKA IN NE KASNEJE.

Drugi primer se nanaša na Ano Rogel, tisti, ki je še ne poznate poglejte na IG. Punca je v svojih dvajsetih, ima sicer neko bolezensko stanje, ki ga žal ne znam poimenovat, je pa vidno na njenem izgledu. Ni pa vidno na njenem karakterju-ženska ima izredno dodelan, pozitiven pogled na svet! In je objavila na story-ju nek komentar, nekega recimo Nejca Ž*, ki ji je pisal v smislu: hvala, da se tako izpostavljaš, da se mi, ki smo normalni in normalno izgledamo lahko zaradi tebe boljše počutimo. In v današnjem času, kako bomo rešili to? Veliko komentarjev podpore in blatenja Nejca Ž*. Moj predlog pa je, da poiščeš na spletu kdo je Nejc Ž*, preveriš kam hodi, stopiš do njega osebno in ga vprašaš, če njegova mama ve, da se na takšen način pogovarja s puncami? NEHAJMO SE DELATI, DA SE ZA INTERNETOM LAHKO SKRIJEMO. NE V SLOVENIJI.

Tretji primer; klasika v trgovini. Logično, da neki zašteka. In logično, da se najbolj vžiga tisti, ki ima najmanj časa-upokojenec pred menoj. Pa mu pravim, pomirite se gospod, saj dela gospa vse kar je v njeni moči. In iskreno niti ne vem, kaj je bil njegov odgovor. Me ne zanima, saj sem svoje opravila. Opozorila sem ga na vedenje, ki mi ni všeč. In rešila prodajalko pred njegovim besom-mene si pač lahko podaja po zobeh in moje 4 minute v vrsti ne bodo nič slabše zato. Prodajalka pa ima pred seboj še cel dan soočanja s strankami in ji lahko ti štirje stavki ob osmih zjutraj močno zagrenijo 10 urni delavnik. BORIMO SE ZA SOČLOVEKA.

In še zadnji primer, moj dedi, ki je čakal v čakalnici pri zdravniku. Okrog njega je bilo približno 10 ljudi, logično za današnji čas vsak na svojem telefonu. Pa dedi izgubi živce in na glas pravi: kaj je to zdaj p****, kaj se ne znate več pogovarjat med seboj? So se ljudje nerodno nasmejali, spogledali in celo odložili telefon ter se začeli pogovarjati. LAHKO IZBEREŠ OBREKOVANJE ALI VSAJ POIZKUS IZBOLJŠANJA SITUACIJE.

Ja, ta zapis je nastal zaradi Notre Dame in vseh tistih postov: a vidiš kako hitro bi lahko rešili svet? No, a vidiš kako hitro bi rešili svet, če bi začeli pri sebi?Notre-Dame-001

Similar Posts