Ne, srce, televizija je ┼íla spat. Telefonu se je izpraznila baterija. ─îe poje┼í vse iz kro┼żnika, dobi┼í sladico. Pospravi igra─Źe, druga─Źe ti jih vzamem. ─îe ne bo┼í pospravil copat, ti jih bo odnesla Muca Copatarica. Ubogaj mamico, druga─Źe se ne bom igral s teboj. Si bil priden danes? Ne, tega ti ne bom kupila, ker si tega ne moremo privo┼í─Źiti. Danes pa je igri┼í─Źe zaprto. Ne, ne more┼í iti na obisk k sosedu, ker spi.

Tak┼ínih in druga─Źnih izgovorov imamo star┼íi mali milijon. Ja, tudi meni uidejo. Poredko, ampak mi. Sicer je moja olaj┼íevalna okoli┼í─Źina dejstvo, da sem doma, ne hodim v slu┼żbo. ─îas je moj prijatelj in ne sovra┼żnik. Nimam ure, ki bi me preganjala. Sem povsem odvisna od sebe in otroka. In zato imam ogromno energije na zalogi, da se lahko spopadem z otrokom v resni─Źnih izjavah in ne prirejenih. Da si vzamem ─Źas, mu dovolim izpad, prediham, se sprostim in mu razlo┼żim. Dovolj je bila ena risanka. Na telefonu en posnetek bagra. Razumem, da nisi la─Źen, saj si jedel uro in pol nazaj. Prosim, pospravi igra─Źe. ─îe ne gre, ti pomagam. Enkrat bo ┼że. Ne potrebuje┼í te igra─Źe, stvari iz trgovine-doma jih ima┼í dovolj. Seveda lahko greva ven-vedno! Ampak ne zdaj, najprej morava skuhati kosilo. Ko bo pri┼íel ata iz slu┼żbe, pa te bo peljal na igri┼í─Źe, prav? Lahko vpra┼íam, ─Źe je sosed slu─Źajno buden in bi se igral, seveda!

La┼żemo otrokom, ker la┼żemo sebi.

Samo ┼íe danes, jutri pa resni─Źno za─Źnem ┼żiveti druga─Źe. Jesti druga─Źe. Razmi┼íljati druga─Źe.

Tole nadaljevanje ┼íe pogledam, potem pa res pospravim. Jutri pa se bom pogovorila s partnerjem, kje potrebujem podporo in spremembo. Jutri bom povedala sodelavki , da me je prizadela. Jutri bom raz─Źistila konflikt, krivico, ki me tare in o kateri jamram vsakemu, ki me je pripravljen poslu┼íati. Jutri bom dala sebe na prvo mesto. Jutri se bom imela rada.

Zame je to v resnici ista ┼ítorija, istega kovanca, samo druga─Źe jo zapakiramo. Ko bomo sebi nehali lagati, potem bomo lahko iskreni tudi s svojimi otroci. Ker oni so iskreni. Vedno in v vsakem trenutku. In danes, ko smo star┼íi, danes, ko nas upo┼ítevajo, danes, se moramo to nau─Źiti od njih. Ker jutri bo prepozno.

Ker so oni na┼íi najve─Źji u─Źitelji in vzgojitelji in ne mi njihovi. Ker so oni zrcalo nas. In za nami ponavljajo. Zato prosim vas, nehajmo jim lagati. In morda bomo v nekem trenutku tudi iskreni do sebe.

Similar Posts